aktív kikapcsolódás Szombathelyen - RT Home Vendégház Szombathely, Szállás, Apartman,

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

aktív kikapcsolódás Szombathelyen

Kalandváros

Favár, csúszdák, kötéllétrák, mászókák és sok-sok fajáték kínálja magát az önfeledt játékhoz. A hintaparkban a mozgássérült gyermekek részére is kialakítottak játéklehetőségeket. A játékbirodalom egy hektáros területen várjalátogatóit.

A Tófürdő és a Műjégpálya


A Csónakázótó szomszédságában a megújult Tófürdő várja a hűsölni vágyókat. Úszómedence, tanmedence, gyermekmedence és csúszdák teszik élvezetessé a forró nyári napokat. Kalandmedencét, vadvízi csatornát és sok más élményelemet próbálhatnak ki a bátrabbak.
A műjégpálya időszakosan, november közepétől február végéig üzemel. A pálya nemzetközi méreteknek is megfelel 30x60 méter méretű, nyitott.

Holdfény Liget

Az alpokalja kalandkertje.
Az erdei drótkötélpályán 1300méter hosszan 2-8 méter magasan a fák között egyensúlyozhatsz. Az erdei pályán kvadozhatsz, kisvasút, mezitlában élményösvény, fa játszótér, lovaskocsizás, csúszó koronapálya, lengőteke, ping-pong asztal vár. A mókuskert kreatív bújócskázási teret biztosít a kicsiknek.


Parkerdő

A várostól kb. 3 km-re lévő kirándulóhelyet a Szombathelyi Erdészeti Zrt. jogelődje hozta létre mintegy 500 hektáron.
Az erdőterületen biciklicésre is alkalmas sétautakat és 20 állomásos erdei tornapályát építettek ki.
A parkerdőig aszfalton biciklizhetünk, míg az erdő már a terepkerékpárosoknak kedvez. A 8,6 km hosszú útrendszer három különálló hosszúságú és nehézségű pályából áll.
Gondozott erdei utakat gyalog, futva, vagy akár kerékpárral is bejárhatók. A bejáratnál méretes térkép és információs tábla segíti az eligazodást.

Csónakázótó és környéke

A város zöldövezetének gyöngyszeme a Csónakázó- és horgásztó távolsága Vendégházunktól 1000m.  A közel 10 hektáron elterülő vízfelület gyönyörű környeetben remek kikapcsolódást, pihenést, szórakozást, sportolási lehetőséget nyújt.
1961 nyarán az egykori téglagyári gödrök helyén kezdték el a tavak létesítését, amelyeket 1965-től vehettek birtokba a szombathelyiek. 2 évvel később fákat telepítettek a környékre, és hála a gondozásnak, mára a Csónakázó tó és környéke Szombathely egyik legszebb részévé vált. Kikövezett sétányon körbejárható az egész tó, melynek kerülete közel 1500 m2.
A vízi járművek bérléséhez személyigazolvány szükséges. (16 éves kor alatt csak szülői felügyelet mellett!) A csónakház nyitva tartása: márciustól szeptember végéig.

Három fantasztikus QUAD pálya, és minden igényt kielégítő Paintball pálya Szombathelyen a régi laktanya gyakorlóterén!


A paintball egy taktikai sport, amelyben csapatok fegyveres számháborút játszanak erdőn, mezőn, épületben. A játékosok fegyverei színes ételfestékkel töltött zselatingolyókat lőnek ki. A játék legáltalánosabb formája a "capture the flag", amely során a csaptok az ellenfél zászlóját szerzik meg és juttatják el a saját bázisra. Menet közben a felfedezett ellenfelet lehetőleg hamarabb kell kilőni, mintsem ő legyen a gyorsabb.


A versenyszabályok aránylag kötöttek, de a terepadottságok, és az ellenfelek változatossága a játékot megunhatatlanná teszi. A játék saját igények szerint igazodhat bármilyen elképzelt stratégiához. Az edzések során a profi csapatok kidolgozták saját kommunikációs jelrendszerüket is, a hagyományos katonai jelbeszéd alapjaira építve. Ez szükséges is, mert a komoly versenyeken nem engedélyezett rádiók használata, csak a hagyományos kapcsolattartás.

Schönbrunn, a világ kultúrális örökségének része.


A Schönbrunni kastély, a park és az állatkert Ausztria legtöbbet látogatott kultúrális és szabadidős attrakciója.

Az állatkertet 1752-ben alapították és a világ legidősebb állatkertjeként tartják számon.


A 17 hektáros területen minden kontinensről származó állat megtalálható. A részben barokk stílusú területen nagy pandákkal, koalákkal, orrszarvúakkal, elefántokkal, fókákkal, orángutánokkal találkozhatunk.


www.zoovienna.at

RTHome Vendégház
H-9700 Szombathely,
Batsányi János utca 2/a.
Tel.: +36 30 9376 681
Tel.: +36 30 9376 681
Szép Kártya elfogadóhely!
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz